Welke Elektrische scooter is het beste?

Welke escooter is het beste?

Welke escooter het beste is, hangt af van een aantal persoonlijke voorkeuren en jouw interpretatie van beste escooter. Voor de een betekent dat een onverwoestbare machine, en voor de ander een model met een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding. Als we de escooters opdelen in 3 segmenten, waarbij we kijken naar kwaliteit en prijs, dan komen uit op een budget segment, een middensegment, en een top segment.

Beste escooters – topsegment

In het topsegment komen we 2 modellen van FD-motors tegen, namelijk de F3 en F7. Nu is de F7 een echte bezorgscooter, maar de F3 betreft wel een normaal model. De F3 kunnen we eigenlijk op de 1e plaats zetten want degelijker dan dit ga je geen e-scooter vinden. De F3 kan in 2,5 uur opgeladen worden en 100km rijden!

Op nummer 2 staat de Vespa Elettrica. Niet alleen prachtig om te zien, maar hij zit ook ingenieus in elkaar zoals we niet anders van Vespa gewend zijn.

Op nummer 3 staat de Nipponia eLegance, een prachtige retro scooter welke ook beschikt over high-end techniek, net als de Vespa. De Nipponia is alleen stukken betaalbaarder!

Op nummer 4 staat de Doohan iTank. De iTank is een geweldige elektrische driewieler die zeer robuust is, en waarmee je vol gas door bochten heen kunt. Een echte fun machine!

 1. FD-motor F3 (en F7)
 2. Vespa Elettrica
 3. Nipponia eLegance
 4. Doohan iTank

Beste escooters – middensegment

In het middensegment komen we opnieuw de Nipponia eLegance tegen, en dan wel op de 1e plaats. Hij is namelijk degelijk en betaalbaar.

Op de 2de plaats staat de IVA e-Go S5 welke met de dubbele accu 160km haalt. Standaard zit er een Bosch motor in, en het enigszins eigenzinnige design wordt ook gewaardeerd.

Op de 3de plaats staat de BTC eCuise, een fraaie retro scooter die overeenkomsten heeft met Vespa als het om design gaat. De eCruise heeft een 3000 Watt sterke motor, en dat is bovengemiddeld.

Op de 4de plaats staat de Gomax Dragon-e, en dat is geen scooter maar brommer. De brommer heeft meer weg van een sportieve toermotor, en is groter dan hij lijkt op de foto. Hij is uitgerust met een 72 volt 1500 Watt motor, en dankzij de hoge spanning van 72 volt is het een zéér vlotte machine!

 1. Nipponia eLegance
 2. IVA e-GO S5
 3. BTC eCruise
 4. Gomax Dragon-e

Beste escooters – budget

Bij de beste budget e-scooters met een zeer aantrekkelijke prijs, staat de Nipponia eRex bovenaan op nummer 1. Deze fantastische scooter heeft een ontzettend goede prijs/kwaliteitverhouding want je krijgt absoluut waar voor je geld. Bovendien heeft hij een prachtig sportief design wat bij velen goed in de smaak valt.

Op nummer 2 bij budget scooters staat de IVA e-GO S4, welke het kleine broertje van de S5 is die ook een 2de plek scoort maar dan in het middensegment.

Op nummer 3 staat de Nipponia Volty. Wederom scoort Nipponia verrassend goed want het merk zet werkelijk goede en betaalbare kwaliteit op de markt waarbij je tevens niet in hoeft te leveren op design. Met andere woorden is de Volty ook een erg mooie scooter om te zien!

Op nummer 4 komen we wederom een IVA tegen en ditmaal de e-GO S3. De S3 is een zeer compacte scooter met een 1750 Watt sterke Boschmotor in het achterwiel. Een echte light-weight machine welke zeer goed hanteerbaar is.

 1. Nipponia eRex
 2. IVA e-GO S4
 3. Nipponia Volty
 4. IVA e-GO S3

(De budget e-scooters hierboven hebben tevens allemaal een Lithium accupakket!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *