Scooter opvoeren bij Van der Ham-Trading

Wat is opvoeren?

De meeste scooters worden in het buitenland gemaakt en vaak gelden daar geen beperkende snelheidsregels voor scooters. Bij het exporteren van scooters naar Nederland moeten de scooters echter eerst begrensd worden en dit betekent dat dat de snelheid van de scooter geblokkeerd wordt van de volledige potentie. Bij het opvoeren van een scooter wordt de begrenzer simpelweg verwijderd. Daarnaast kan het ook zijn dat er een sterkere motor wordt geplaatst in de scooter.

4-takt – 2-takt scooter opvoeren?

Scooter opvoeringen bij een 4-takt scooter is heel anders dan bij een 2-takt.

4-takt scooter opvoeren

Bij een 4-takt wordt vaak met een CDI of Varioring de scooter begrensd. Bij het opvoeren verwijderen wij de begrenzer en kan de scooter weer op volle snelheid de weg op.

2-takt scooter opvoeren

Bij de 2-takt wordt vaak de luchttoevoer in de uitlaat begrensd. Bij het opvoeren van uw scooter wordt het propje van de uitlaat verwijderd.

Hoe snel gaat mijn scooter als deze is opgevoerd?

Bij het verwijderen van de begrenzer gaat je scooter 10-15 km sneller dan eerst. Als u nog sneller wilt gaan is dat mogelijk. Om dat te doen moet de motor van de scooter vervangen worden. Wij adviseren je dat niet te doen omdat het gevaarlijk kan zijn voor het verkeer om je heen en uiteraard jezelf. Als je het toch wilt adviseren we je jouw scooter niet veel sneller op te laten voeren tot 70 km per uur.

Elektrische Scooter Opvoeren?

Bij een elektrische scooter is er geen begrenzer, de scooter is dan ook gemaakt voor de Nederlandse wegen. Bij het opvoeren van een elektrisch scooter moet de sterkte van de accu opgevoerd worden. Dat kan door middel van een accu vervanging of door de accu sterker te maken. Bij het opvoeren van een elektrische scooter gaat de actieradius wel flink omlaag.

Injectie Scooter Opvoeren?

Injectie scooters zijn brandstof scooters zonder elektrische carburateurs. Wat betreft het opvoeren van zulke scooters is het hetzelfde als bij andere scooters en is bij ons ook gewoon mogelijk.

Scooter opvoeren naar 34 km/u

Wil jij jouw scooter opvoeren zonder de wet te overtreden dan is jouw scooter opvoeren naar 34 km/u de beste optie. Dit is natuurlijk ook bij ons te doen wij voeren dan uw scooter tot maar 34 km/u. De politie kan jou dan niet bekeuren voor een te snelle scooter.

Scooter opvoeren boete

Het is erg populair om je scooter op te voeren. Weet wel dat er bij het onverantwoord opvoeren van jouw scooter zwaardere straffen liggen. Het is ook mogelijk dat je een WOK-Status krijgt achter je naam.

Bromfiets/bromscooter (45km p/u)

Tot en met 10 km p/u te hard = 65 euro

11 t/m 15 km p/u te hard = 130 euro

16 km p/u of meer = 260 euro

Snorfiets/snorscooter (25km p/u)

Tot en met 10 km p/u te hard = 65 euro

11 t/m 15 km p/u te hard = 130 euro

16 km p/u of meer = 260 euro

Scooter opvoeren afstandsbediening?

Wil jij je scooter opvoeren maar niet door de mand vallen bij scooter tests? Met een draadloze begrenzing kan de politie niet zien dat jouw scooter is opgevoerd. Je kunt ook met een afstandbediening jouw scooter begrenzen zo kan de politie je nooit bekeuren en kan je daarna weer lekker keihard door de straten rijden.

Waarschuwing: Wij bij scooter-reparatie-service.nl zijn wij niet verantwoordelijk voor de gevolgen van een scooter opvoering. Boetes, rijbewijs invordering en ongelukken zijn volledig jouw eigen verantwoordelijkheid.

2 reacties op “Scooter opvoeren bij Van der Ham-Trading

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *